Anunţuri vânzări imobile:
Apartamente
Case
Terenuri
Oficii / Spatii
Anunţuri chirie imobile:
Apartamente
Case
Terenuri
Oficii / spatii
Utile:
Ştiri şi articole:
ARHIVA ŞTIRI ŞI ARTICOLE
Luxul in imobiliare pare imun la criza
0
Faptul ca pietele imobiliare au avut picioare de lut in fata valului crizei financiare, urmata de cea economica, nu mai este o surpriza. Dar, in ciuda faptului ca segmentul de lux era de asteptat sa sufere si mai mult decat rezidentialele obisnuite, rata de scadere a pietelor imobiliare de high-class a fost mult mai mica sau chiar imperceptibila. Pana si producatorii si comerciantii de mobila de lux sunt surprinsi ca pentru ei criza nu se comporta la fel.

Insa, cel mai bine se vede pe pietele din Vest, unde nu toti oamenii instariti au suferit de pe urma scaderii economice, ba chiar unii au profitat de pe urma ei. Si astfel, nevoia de lux si de apartamente de lux a ramas una reala.

Cele mai scumpe apartamente din Europa sunt cele din Monte Carlo, Monaco, cu o medie de 31.400 euro/mp, ceea ce inseamna o medie de 3,77 milioane de euro pentru un apartament de 120 mp. Cea de-a doua pozitie este ocupata de capitala Rusiei, una din primele trei locatii scumpe ale lumii de altfel, cu o medie de 13.760 euro/mp. Al treilea loc este ocupat de Londra cu o medie a celor mai scumpe apartamente de 13.700 euro pentru un metru patrat.

Paris vine pe a patra pozitie europeana cu preturi de circa 8.000 de euro pentru un metru patrat la un apartament de lux, urmat de Roma cu 6.050 euro/mp, apoi de Dublin, Irlanda, o piata inexplicabil de scumpa pentru multi analisti, cu o medie a preturilor de lux de 5.985 euro/mp.

A saptea treapta este ocupata de Helsinki cu aproximativ 5.545 euro/mp. Capitala Finlandei este urmata de Atena cu 5.185 euro/mp, Barcelona cu 4.305 euro/mp si de litoralul muntenegrean unde un apartament de lux costa in medie 4.080 euro/mp.

Preturile apartamentelor de lux din Europa sunt foarte mult influentate de locatie, de privelistea de la ferestre, de gradul de popularitate al locatiei in egala masura cu gradul de izolare in blocurile turn pentru clientii mai discreti, precum si de gradul de tehnologie integrata cum ar fi un lift exclusiv, o rampa de acces direct la beci si altele.

De cele mai multe ori, putine tranzactii ajung si celebre, multe ramanand in anonimat asa cum multi clienti instariti doresc. Cel mai scump mediatizat apartament de lux va avea termen de finalizare anul viitor, va costa 132 milioane de euro si va fi amplasat in Hyde Park, centrul Londrei. Asa cum era de asteptat, cumparatorul nu a vrut sa i sa cunoasca numele. Locatia a fost a unor birouri care au fost demolate si in locul carora vor fi ridicate sase apartamente de lux.


Publicat: 26.10.2009
Online Media SRL, despre noi
© Online Media